Wat lezers van mij en/of mijn boeken denken

Voel je vrij om jouw mening te geven.

Goede auteur die schrijft met veel passie

november 6, 2019

Met veel plezier heb ik je boek gelezen. Boeiend en spannend zodat ik het boek niet weg kon leggen en het (bijna) in 1 keer uit heb gelezen. Compliment voor de schrijfster en ik kijk uit naar je volgende boek.

Annemarie

De oorkonde

december 17, 2018

‘De Oorkonde’ vertelt het verhaal van succesvol zakenvrouw Blanche Defuis. Blanche tracht door haar verhuizing van Amsterdam naar het Zeeuwse Zeelenburgh haar verleden én een psychopaat te ontvluchten.

“Een mengelmoes van razernij en deze storm die inbeukt op het Zeeuwse land, heeft mijn schaarse vrije tijd verkloot. Het liefst zou ik de tijd terugdraaien, me thuis willen nestelen in de chesterfieldbank. De kaarsjes aansteken en een heerlijke harswijn delen met mijn man.”

Wanneer Blanche ontdekt dat haar kersverse echtgenoot Tom, via diverse digitale kanalen, communiceert met ene Moontje, denkt zij in eerste instantie dat Tom haar bedriegt. Wanneer ze haar man met zijn berichten aan Moon confronteert, vertrekt hij. Dan blijkt de werkelijkheid nog veel erger te zijn. Haar aartsvijand heeft haar achterhaalt…

“Pip staart voor zich uit. Haar gedachten zijn verzonken, ver afgedwaald naar de hoofdstad. Ze vraagt zich af wie er allemaal gevangen zitten in het web van leugens. Is zij de enige die niet op de hoogte is? Ze heeft gisteravond Max aan de lijn gehad. Die schrok zich rot, toen Pip vertelde dat zijn vrouw bijna was verdronken.”

Wagener weet van meet af aan de spanning in haar verhaal te brengen en die vervolgens vast te houden. Haar schrijfstijl is vlot en eenvoudig waardoor haar boek voor een groot publiek toegankelijk is. Haar karakteriseringen zijn goed; vooral aan hoofdpersoon Blanche is in dat opzicht ruimschoots aandacht besteed. De dialogen zijn geloofwaardig en niet voorzien van onnodige informatie.

Het plot is weliswaar enigszins voorspelbaar, maar dat neemt niet weg dan ‘De Oorkonde’ een uiterst plezierige (vrouwen)thriller van eigen bodem is.

Over de auteur

Hélène Wagener (1969, Tilburg) is werkzaam in de wijkverpleging en de lokale journalistiek.

Ze is getrouwd en moeder van drie dochters en twee stiefkinderen. Onder het pseudoniem Hélène Rietman publiceerde zij in diverse genres, overwegend bij de Tilburgse uitgever Multi Media.

Uitvoering

Uitgever: Kramat

ISBN 9789462420878

Paperback

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Hanneke Tinor-Centi

De Oorkonde

december 10, 2018

Ik heb in Sluis je boek gekocht op de avondmarkt, Complimenten aan de schrijfster, je weet de lezer geboeid te houden. Knap om de hele verhaallijn te bedenken en t zo te schrijven dat je steeds verder wilt lezen.. Sommige stukken behoeven geen fantasie, harde realiteit…maar passen in het verhaal.. Pas aan het einde kwam ‘de titel’ tot zijn recht…en n verrassend eind… Ik vond het ook heel goed, dat die stukjes uit het dagboek er nog bij hoorden.. Kortom, een fijn en spannend boek, en.. omdat ik uit Sluis kom, herken ik bekende plekjes en probeer de locatie te raden..niet echt gelukt…dus goed van jou… Veel succes met je verdere boeken…?

R.

De Oorkonde

december 9, 2018

De Oorkonde is een boek voor ieder wat wils. Spannend met hier en daar een erotische scene en een onverwachts einde. Het boek speelt in Amsterdam en een gehucht in Zeeuws-Vlaanderen. Ik vond het boek zo mooi, dat ik het in 1 keer heb uitgelezen.

Elize Okonofua-Oostdijk

Een hartelijk auteur

december 7, 2018

Ik heb Hélène ontmoet op de boekvoorstelling van De Oorkonde in boekhandel Gianotten te Tilburg. Een hartelijke en innemende vrouw die welgemeende interesse heeft in mensen, van welke aard of herkomst ook. Haar boek: De Oorkonde, is boeiend, prachtig geschreven en heeft een verrassend einde. Ik kijk uit naar haar volgende boek.

Maryna

Voeg een beoordeling toe.

Geef jouw mening over de auteur en/of haar boeken.