De boeken van Hélène Wagener

Hélène Wagener is auteur van diverse boeken.  Zij schrijft voor alle leeftijden. Van kinderboeken tot spanende thrillers. Hieronder vind je een overzicht van haar boeken.

Duivelsgedruis

Bente van der Waal verbreekt alle banden met haar ‘familie’. Ze laat alles achter zich en bouwt op Sturm een nieuw leven op. Ze gaat werken in het buurtteam Sturmzorg. Haar collega’s hebben grote moeite met het complexe en afstandelijke karakter van hun nieuwe collega. Bente wordt geteisterd door een kwelgeest, haar alter duivel keert steeds terug.

De oude strandjutter Tjeerd Sjoerts maakt onderdeel uit van haar verleden, dat weet ze zeker! Bente wil een verklaring, ze wil de kern van haar waanzin onder ogen zien. Haar surrogaat zus Angelique doet verwoede pogingen het contact met Bente te herstellen, maar Bente wil daar niets van weten. Dán neemt Angelique rigoureuze maatregelen

Hélène Wagener

Hélène Wagener hanteert een vloeiende, toegankelijke schrijfstijl en verstaat de kunst met die schrijfstijl mee te gaan in de golvende bewegingen van haar verhaal. De wijze waarop zij telkens een van haar personages centraal stelt in een hoofdstuk, maakt dat de lezer hen beter leert kennen. Duivelsgedruis is haar derde thriller

 ’ Dit boek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Dit verhaal zet namelijk aan tot nadenken! Het vooroordeel dat iemand met een extreme gedragsstoornis en zelfmutilatie knettergek is klopt niet altijd. Waarom beschadigt iemand zichzelf? Die vraag spookte en was het uitgangspunt tot het schrijven van Duivelsgedruis.’   – Hélène Wagener

Verschijningsdatum: februari 2020
Uitgeverij: Keytree
Verschijningsvorm: paperback
Aantal pagina’s: 202
ISBN: 9789492719171

 

Koop nu

 

De Oorkonde

Het woord ‘dood’ dringt langzaam door in mijn bewustzijn. Het wroet zich in mijn wezen en laat zien wie ik ben. Zelfreflectie spiegelt de waarheid, ik ben een moordenares!

Wie wil zakenvrouw Blanche Defuis ruïneren?

De verhuizing van Amsterdam naar het Zeeuwse Zeelenburgh is voor niets geweest! Blanche is niet alleen gevlucht voor een psychopaat, maar ook voor haar eigen verleden. Zij ontdekt dat haar kersverse echtgenoot Tom via sms’jes, Messenger en Skype communiceert met alias Moontje. Gaat hij alleen digitaal vreemd? Wanneer Blanche een filmpje opent in een WhatsApp-bericht, wordt alles duidelijk. Haar aartsvijand heeft haar gevonden en maakt alles kapot wat Blanche liefheeft.

De Oorkonde is een spannende thriller waarin heel veel gebeurt. Het boeit van het begin tot het einde en net dat einde is onvoorspelbaar.

Verschijningsdatum: mei 2018
Uitgeverij: Kramat
Boekomslag: MaryDes Designs
Verschijningsvorm: paperback
Aantal pagina’s: 178
ISBN: 9789462420878

 

Bestel nu

 

Lees een fragment uit De Oorkonde

Verdrongen beelden rangschikken zich in de juiste volgorde. Mijn geheugen stond het nooit toe. Nu vormen fragmenten zich tot de walgelijke waarheid. Ik word teruggeworpen in de tijd, glashelder is het rappel. Ziedend sist Rolf: ’Geef antwoord, waarom greep je niet in?’ Met gesloten ogen luister ik naar mijn ademhaling, die in frequentie toeneemt. Angstzweet, alsof een koude bries dwars door me heen waait. En dan zijn mijn zintuigen weer gefocust, adrenaline stroomt nu door mijn lijf. Ik ruik de vochtige aarde en voel zijn stoppels tegen mijn huid drukken. Ik schreeuw zo hard als ik kan, maar de frequentie neemt snel af. Dan piep ik: ‘Rolf, hoe dan?’ ‘Ik was bang, nog nooit was ik zo bang.’ ‘Mijn God, ik was nog maar een meisje, jij gaf mij de eerste zoen.’ Zijn rechtervingers klemmen zich om mijn strottenhoofd. Ze knijpen niet, voor deze executie neemt hij de tijd. Het woord dood dringt langzaam door in mijn bewustzijn. Het wroet zich in mijn wezen en laat zien wie ik ben. Zelfreflectie spiegelt de waarheid, ik ben een moordenares!

De Passant

De Passant is een bloedstollende thriller, waarin de tijd een belangrijke rol speelt en het ‘kwaad’ in het verschiet ligt. Voor wie was tirannie een grote passie, welke zieke geest wilde, één worden met de hoofdpersoon in dit verhaal? Journaliste Britt werkt met veel succes voor een regionaal dagblad terwijl ze intussen een thriller schrijft. De inspiratie hiervoor haalt ze uit gesprekken met een onbekende man via de computer. Vlak voor de presentatie van haar boek verdwijnt Britt spoorloos. De politie verdenkt haar echtgenoot, een nieuwe vriend die een groot geheim met zich meedraagt en een collega met wie ze vaak ruzie had. Als die collega echter ook vermoord wordt, tast de politie in het duister. Intussen zit Britt gevangen in een kelder waar haar ontvoerder haar mishandelt. Britt heeft een spirituele gids die probeert anderen te laten weten waar zij is.

 

Bestel nu

De Duinlanders

De onzekere, twaalfjarige Frank groeit op aan de kust, waar soms vreemde dingen gebeuren. Hij krijgt van zijn oma een kist en een sleutel waarmee hij de elfenkoningin zou kunnen bevrijden. Samen met een vriendinnetje komt hij terecht in de wereld van trollen, reuzen en elfen. Door de belevenissen groeit hij zowel innerlijk als uiterlijk.

 

Bestel nu

De Vloek Van Krakkestein

Een kerstsprookje voor de jeugd vanaf 12 jaar.

 

Bestel nu